A finals del segle XIX la medicina ja havia fet grans avenços. Tot i així, els remeis casolans i els curanderos encara tenien molts seguidors.

A principis dels 90 va rondar per les nostres terres un personatge peculiar que es va fer molt popular. Prometia cures miraculoses. Es deia Mister Sequah, parlava en anglès i l’acompanyava un cec que l’anava traduint.

Una banda de músics uniformats tocava alguna composició estrident per atreure al públic però, sobretot, per tal que no se sentissin les queixes dels pacients que, de bona fe, pujaven al cotxe per a ésser guarits (vegeu-los en aquesta fotografia que li van fer a la plaça Major de Palma de Mallorca).

C:\Users\Usuari\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\Sequah Mallorca.jpg

No fa pas gaires anys es va saber que es tractava d’una franquícia (la primera de la història!), creada a Anglaterra, que va arribar a tenir vint-i-tres Sequahs, amb músics i carros, rondant pel món.

A mesura que els països van anar prohibint els curanderos i la venda de productes mèdics no homologats, l’empresa va anar fent aigües i, després d’haver arribat a vendre milions d’ampolletes dels seus miraculosos productes, va tancar arruinada.

Sembla que avui rondarà per Sant Pere. A veure si esteu de sort i el veieu. Però, atenció, alguns diuen que és un impostor.