Tant Terrassa com Sabadell tenien molt interès per fer desaparèixer Sant Pere de Terrassa i annexionar-se les seves terres i habitants.

Els motius eren diversos però el principal era la limitació física que tenien per a poder créixer. El fet que els productes produïts a Sant Pere eren més econòmics, doncs tenien impostos més baixos, també hi tenia pes,

Però el que realment va fer desaparèixer Sant Pere van ser les conspiracions polítiques entre Alfons Sala i Argemí (diputat monàrquic terrassenc a les Corts de Madrid) i Francesc Pi i Arsuaga (diputat republicà sabadellenc a les Corts de Madrid).

A les eleccions del 1903 els va anar molt just de sortir elegits, tant un com l’altre. Van veure que la divisió de Sant Pere en dues parts, annexionant la de la Creu Alta a Sabadell i la de Sant Pere a Terrassa, els podia beneficiar políticament. El poder i contactes que tenien els dos polítics a Madrid van fer possible assolir el seu propòsit.

L’Àpat de can Viver és una teatralització, de Manel Camp, veí de la Creu Alta, que ens explica com podria haver estat la trobada entre els dos polítics maquinadors, a la desapareguda masia de Can Viver de Torrebonica.

Aneu-los a escoltar i veureu que alguns polítics no han canviat gaire!