Sant Pere de Terrassa era un poble de pagesos. A finals del segle XIX la majoria vivien de la vinya i moltes cases tenien, a la planta baixa, un cup per posar-hi el most que sortia al trepitjar el raïm. En aquella època la indústria tèxtil de Terrassa va tenir una crisi important i hi havia molta gent que malvivia. Això propiciava que es produïssin robatoris, sobretot buscant menjar i diners als pobles propers.
Els Vileta tenien la casa al capdamunt del carrer Major. Era una casa de pagès dedicada a les tasques agrícoles. Part de la casa va ser escapçada el 1918 per donar continuïtat al vial que venia de Terrassa, al costat de la via del tren. Llavors els Vileta van construir un seguit de cases iguals, per sobre de la via del tren (avui Passeig vint-i-dos de Juliol), a la dreta de la Plaça de la Creu (per això en diuen les cases del Vileta).
En Mateu Avellaneda explica una història sorprenent que va passar a aquesta casa quan hi van voler entrar un parell de lladregots, de nit, a robar-los els conills.
Busqueu al Josep Vila (de cal Vileta), que segur que us explica aquesta història.